StartpaginaNieuws

In veel arbeidsovereenkomsten worden aan werknemers optierechten toegekend maar is bepaald dat de opties vervallen bij het einde vande arbeidsovereenkomst. De Hoge Raad heeft al in 1998 uitgemaakt dat een beroep op dit vervalbeding onredelijk kan zijn op het moment dat het einde van de arbeidsovereenkomst niet aan de werknemer kan worden verweten. In het betreffende arrest werd geoordeeld dat het einde uiteindelijk aan de werknemer kon worden toegerekend en de werknemer dus geen recht meer had op de opties.

In veel gevallen komt het vervalbeding al aan de orde in een ontbindingsprocedure en kan het zijn dat de kantonrechter het verval meeneemt als factor voor de vergoeding. Onder omstandigheden kan het beter zijn deze discussie buiten een ontbindingsprocedure te houden. Een dergelijke procedure is kort en er is geen tot weinig ruimte voor feitelijke discussies.

Verder bepaalde de voorzieningenrechter te Amsterdam dat een oordeel over de verwijtbaarheid in een ontbindingsbeschikking niet doorslaggevend hoeft te zijn.

situationeel arbeidsongeschikt
studiekosten terug betalen
HelpImpressumLS Liber AdvocatenUw loonclaim is verstuurdUw ontslag op staande voet is verstuurd